State of Crypto: wordt 2021 eindelijk het jaar van de Bitcoin ETF?

De markt is volwassen geworden sinds 2018, toen bitcoin ETF-applicaties voor het laatst een piek bereikten. Het is onduidelijk of dat voldoende is om er een goedgekeurd te zien.

 

De SEC zal dit jaar waarschijnlijk nieuwe bitcoin ETF-aanvragen overwegen, maar het is onduidelijk of de markt voldoende is geëvolueerd om er een goedgekeurd te krijgen.

 

State of Crypto: wordt 2021 eindelijk het jaar van de Bitcoin ETF?

Er is hernieuwde belangstelling voor bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) met de benoeming van Gary Gensler om de Securities and Exchange Commission te leiden en de goedkeuring van een echte Canadese bitcoin ETF. Of iemand in de VS wordt goedgekeurd, is nog onduidelijk. wat is de beste crypto om te kopen?

 

Wanneer ETF?

De verteller

Het grote nieuws vorige week was dat de Ontario Securities Commission de eerste bitcoin ETF van Noord-Amerika in Canada heeft goedgekeurd. Een ETF, dat in wezen een retailvriendelijk, gereguleerd bitcoin-investeringsvehikel is dat kan handelen in populaire brokerage-apps, is al lang een product dat de industrie wilde hebben. In de VS zijn talloze aanvragen afgewezen, maar de goedkeuring van een aanvraag in Canada zou een vroeg teken kunnen zijn dat we binnenkort iets soortgelijks in de Verenigde Staten zullen zien.

 

 

Waarom het uitmaakt

Kortom, het idee is dat een bitcoin ETF alledaagse beleggers zou voorzien van:

 

Bitcoin-blootstelling via bestaande retailhandelsapps, zoals TD Ameritrade, MAAR:

Deze handelaren zouden eigenlijk geen bitcoin hoeven te kopen.

Kortom, een ETF zou mensen in bitcoin laten investeren zonder een portemonnee te hoeven opzetten of te vertrouwen op een beurs die zou kunnen dalen wanneer de marktvolatiliteit toeneemt. het Bitcoin nieuws online is handig.

 

Er zijn ook mensen die geloven dat een ETF zou helpen om een ​​bull run op gang te brengen of voort te zetten, maar aangezien Elon Musk dat vrijwel alleen kan doen, ben ik er niet zo zeker van dat een ETF zo nodig lijkt als in 2018.

 

Het afbreken

De cryptomarkt is volwassen geworden sinds 2017 en 2018, toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ETF-aanvragen links en rechts afkeurde.

 

Matthew Hougan, de chief investment officer bij Bitwise Asset Management (een bedrijf dat zich tot het uiterste heeft ingespannen om een ​​bitcoin ETF-goedkeuring te krijgen), vertelde CoinDesk dat de futuresmarkt die aan cryptocurrencies is gekoppeld aanzienlijk is gegroeid, de onderliggende spotmarkten beter functioneren en de VS. de regelgevende structuur is geëvolueerd. Maar is dat genoeg?

 

De belangrijkste vraag is of de markt voldoende volwassen is geworden om te voldoen aan de vereisten van de Securities Exchange Act, de federale wet die toezicht houdt op de effectenhandel binnen de VS.

 

Cathie Wood, CEO van Ark Investment Management, vertelde onlangs een publiek dat ze denkt dat de bitcoin-markt misschien $ 2 biljoen nodig heeft voordat de SEC zich op zijn gemak voelt met een ETF.

 

Hougan weet het niet zo zeker en zegt dat hij denkt dat de termijnmarkt van bitcoin vergelijkbaar is met harde tarwe (harde tarwe heeft zowel een termijnmarkt als ETF’s, wat meer is dan je kunt zeggen voor uien).

 

Gary Gensler

Een deel van het denken over het al dan niet indienen van een bitcoin ETF-aanvraag houdt verband met de nieuwe administratie en de benoeming van Gary Gensler als SEC-voorzitter. Gensler, een oude voorstander van cryptovaluta die misschien het best bekend staat om zijn werk op het gebied van derivatenregulering bij de Commodity Futures Trading Commission na de laatste financiële crisis, zal naar verwachting redelijk cryptovriendelijk zijn, althans in de mate dat hij een ETF goedkeurt. Toch blijven er vragen.

 

“Het is zeker te vroeg om te zeggen wat zijn mening over crypto zal zijn, of het een prioriteit zal zijn, wat dat zal doen om de markt te beïnvloeden, en ik denk dat dat zelfs een voorbarig gesprek kan zijn,” zei Hougan.

 

Hoewel Gensler misschien geïnteresseerd is in crypto, heeft het waarschijnlijk geen prioriteit, gezien veel van de andere problemen die hij zal moeten aanpakken, waaronder waarschijnlijk een reactie moeten vormen op de marktvolatiliteit die vorige maand met de GameStop is waargenomen. voorraad pomp.

 

De betere vraag is wat er de afgelopen twee jaar is veranderd.

 

Volgens Hougan zijn de factoren die een ETF-goedkeuring zouden ondersteunen, onder meer:

 

De marktefficiëntie is toegenomen;

Regelgevend toezicht is geëvolueerd;

Er zijn nieuwe bewaaroplossingen op de markt gekomen; en

Er zijn betere controleprocessen.

De SEC heeft echter verschillende bezwaren gebruikt bij het afwijzen van eerdere ETF-aanvragen. De openstaande vragen zijn:

 

Of de markttoezichtvragen van de SEC zijn beantwoord; en

Of de vragen over marktmanipulatie van de SEC zijn beantwoord.

“De markt is beter geworden en dus is de vraag waar je aan blijft zitten‘ weten we genoeg ’en‘ is de markt beter genoeg geworden ’en we weten het gewoon niet,” zei Hougan.

 

Canada

Een positief teken voor de branche is de goedkeuring van vorige week van een open ETF in Canada. Voor alle duidelijkheid, het is niet het eerste fonds dat in Canada handelt: 3iq lanceerde vorig jaar een bitcoin-fonds. Dit is echter de eerste ETF die dat wilIk handel op een voor de detailhandel toegankelijke beurs – de Toronto Stock Exchange – in Noord-Amerika.

 

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, zei op Twitter de “U.S. volgt meestal kort na “Canadese regelgevende instanties bij het goedkeuren van dergelijke producten, die de goedkeuring een” goed teken “noemen voor Amerikaanse aanvragers.

 

Zijn gok: eind september zullen we de goedkeuring zien, en het zou in het eerste jaar een instroom van $ 50 miljard kunnen zien.

 

Hier is wat er moet gebeuren:

 

Een bedrijf moet een ETF aanvragen door een formulier 19b-4 in te dienen. Twee bedrijven hebben onlangs een ETF aangevraagd: VanEck en Valkyrie. Geen van beide heeft echter een 19b-4-formulier ingediend, waarmee het SEC-beoordelingsproces zou beginnen.

Zodra iemand het 19b-4-formulier echter heeft ingediend, moet de SEC bevestigen dat het het aan het beoordelen is. Hiermee begint een evaluatieperiode van 45 dagen.

De SEC kan zeggen dat het meer tijd nodig heeft en / of feedback geven. Het bureau kan de beoordelingsperiode verlengen tot 240 dagen (240 dagen vanaf vandaag zou 14 oktober zijn).

Het SEC-personeel zou beslissen of ze de aanvraag al dan niet goedkeuren, en dan zouden de vijf commissarissen het eens zijn (of het oneens zijn, al naargelang het geval).

Op een gegeven moment zou de SEC de aanvraag moeten goedkeuren of afwijzen.

 

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, felicitaties aan de uitgever en aan het volgende grote ding waar iedereen enthousiast van zal worden.

Als de aanvraag wordt afgewezen, kan een commissaris (of aanvrager) om herziening van de beslissing verzoeken. Dit gebeurde met negen ETF-aanvragen die in 2018 gelijktijdig werden afgewezen. Ik heb nog steeds geen idee wat de resolutie was.

Nu ik erover nadenk, heeft de SEC ook een Bitwise-aanvraag beoordeeld die werd afgewezen. Het bedrijf trok die specifieke aanvraag later in.

Kortom, hoewel er positieve tekenen zijn voor een ETF-goedkeuring in 2021, is niets gegarandeerd.

 

SEC-rechtszaken

In ander, niet-gerelateerd nieuws, publiceerde waarnemend SEC-voorzitter Allison Herren Lee vorige week een verklaring waarin een einde werd gemaakt aan de aanbiedingen voor voorwaardelijke schikking die zouden kunnen leiden tot een snellere oplossing van SEC-zaken. Dit betekent dat zaken langer kunnen duren voor cryptobedrijven die verstrikt raken in het SEC-dradenkruis. (Hier kijk je naar: Ripple.)

 

De verklaring zei dat de Afdeling van Handhaving van het agentschap niet langer schikkingen zal aanbevelen die afhankelijk zijn van het al dan niet ontvangen van een verklaring van afstand om op te treden als een bekende doorgewinterde uitgever (WKSI).

 

Deze vrijstellingen hadden voordelen. In het verleden konden ze worden gebruikt als onderdeel van een schikkingsaanbod als de SEC een bedrijf aanklaagde wegens schendingen van de effectenwet.

 

Met andere woorden, als de SEC Division of Enforcement een bedrijf aanklaagt, bijvoorbeeld een hypothetisch aan cryptocurrency gerelateerd bedrijf, voor vermeende wetsovertredingen, zou een schikking afhankelijk kunnen zijn geweest van het feit dat het bedrijf de WKSI-status ontving. Deze voorwaarde hielp bedrijven te weten wat hun sancties zouden zijn in een schikking en wat ze na een rechtszaak konden doen.

 

Lee zei dat dit leidt tot een mogelijk conflict tussen de verschillende divisies van de SEC.

 

Dit nieuwe beleid lijkt de kans op dergelijke schikkingen in de toekomst te verkleinen.

 

Commissarissen Hester Peirce en Elad Roisman verzetten zich tegen de beslissing in een afwijkende verklaring, waarin ze schreven dat het vorige beleid niet tot structurele conflicten leidde.

 

Bedrijven zijn mogelijk minder bereid om schikkingen na te streven als ze niet weten of ze ontheffingen zullen krijgen om door te gaan met werken, schreven ze, waarschuwend dat dit zou kunnen leiden tot meer tijd (en dus middelen) besteed aan het vervolgen van zaken.

 

Het valt nog te bezien wat de nieuwe voorzitter Gary Gensler zal doen. Trouwens, ik zal het over deze zaak hebben tijdens een virtueel panel dat wordt georganiseerd door de New York Financial Writers ’Association aanstaande dinsdag om 19.00 uur. ET. Kom het bekijken.

 

Biden’s regel

Eerlijk gezegd is er de afgelopen week niet veel gebeurd. Geen nieuwe nominaties, nog geen bevestigingshoorzittingen gepland. Het afzettingsproces van de Amerikaanse senaat tegen voormalig president Donald Trump is echter afgerond, wat het lichaam meer tijd zou moeten geven om nominaties te overwegen.