Een lekker dagje uit in London, wat kun je allemaal zien, en wat zijn de beste plekken om rond te kijken?

Londen zit vol met geschiedenis en cultuur, met attracties naar ieders smaak. Bezoekers uit de hele wereld komen genieten van de Londense musea, winkels, parken, theaters en beroemde bezienswaardigheden. Wil je meer weten? Bekijk dan alle dagjes uit op ticketforsale.nl

Londense Musea

Londen bevat enkele van de mooiste musea ter wereld. Het meest bezochte is The British Museum, dat een enorme collectie van meer dan 13 miljoen items uit alle periodes van de geschiedenis over de hele wereld herbergt. Hoogtepunten zijn de Rosetta Stone en de Elgin Marbles. Het museum bevatte ooit natuurhistorische tentoonstellingen, maar deze werden verplaatst naar hun eigen museum in Kensington, het Natural History Museum, dat in 1881 werd geopend.

Er wordt onder andere een permanente collectie dinosaurussen tentoongesteld, een levensgroot walvisskelet en exemplaren van de reizen van Charles Darwin. Andere musea in Kensington zijn het Science Museum en het Victoria & Albert Museum. Er zijn vele andere fascinerende musea die gewijd zijn aan specialistische gebieden, waaronder het Design Museum, The London Transport Museum en de Royal Museums in Greenwich waar u het National Maritime Museum, de Cutty Sark en de Royal Observatory kunt vinden.

Winkelen in Londen

Een van de meest populaire dingen om te doen in Londen is een bezoek aan de talloze winkels van de stad. Van historische winkels als Harrods en Fortnum & Mason, tot moderne boetieks en winkelcentra, de straten van Londen zitten vol met mogelijkheden om unieke artikelen te kopen, of gewoon om te snuffelen en te winkelen via NY400.nl

Attracties in Londen

Geniet van een vogelperspectief van de stad op het London Eye. Dit draaiende observatiewiel werd in 2000 gebouwd in het kader van de millenniumviering. Het draait langzaam en duurt 25 minuten om één revolutie te voltooien; dit geeft voldoende tijd om alle beroemde bezienswaardigheden van de hoofdstad van bovenaf te zien. Aan de andere kant van de Theems staat het Paleis van Westminster, ook wel bekend als de Houses of Parliament, met zijn iconische klokkentoren, de Big Ben. Aangrenzend is de prachtige Westminster Abdij, waar in de loop der eeuwen talrijke Koninklijke bruiloften, kroningen en begrafenissen hebben plaatsgevonden. Veel beroemde Britten hebben hun rustplaats in de Abdij, waaronder Charles Dickens, Geoffrey Chaucer en Isaac Newton.

Londense parken

Een dagje uit in Londen kan vermoeiend zijn, en gelukkig is de stad gevuld met prachtige open ruimtes om te ontspannen. Veel parken bevatten bootmeren en speeltuinen, en een bezoek aan de London Zoo in Regent’s Park is een van de beste dingen om te doen in Londen met kinderen. Er zijn acht Royal Parks in de stad, waarvan het oudste St James’s Park is. Dit park ligt naast The Mall, Horse Guards Parade, Buckingham Palace en twee andere paleizen en is een geweldige plek om kleurrijke ceremonies zoals de Trooping of the Colour te bekijken.